بلال یا سرطان؟با خوردن بلال ذغالی سرطان را وارد بدنتان می کنید

ذرت با وجود منبع غنی از ویتامین ها اما متخصصان درباره برخی انواع مصرف آن هشدار می دهند. به گزارش گروه پزشکی پایگاه خبری رهپویان قم،در فصل تابستان وجود بلال های برشته شده آنهم از نوع ذغالی،هر آدمی را وسوسه می کند وبه باور عیان ،بلال هرچه سوخته تر وبرشته تر باشد،مزه آن نیز خوشمزه […]

ذرت با وجود منبع غنی از ویتامین ها اما متخصصان درباره برخی انواع مصرف آن هشدار می دهند.

به گزارش گروه پزشکی پایگاه خبری رهپویان قم،در فصل تابستان وجود بلال های برشته شده آنهم از نوع ذغالی،هر آدمی را وسوسه می کند وبه باور عیان ،بلال هرچه سوخته تر وبرشته تر باشد،مزه آن نیز خوشمزه تراست واین درحالی است که خیلی از کارشناسان امر بهداشت،نظری برخلاف آن دارند واعتقاد دارند که مصرف اینگونه بلال ها خطرات زیادی برای انسان دارد وباید از مصرف آن پرهیز نمود.
پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران،گفت: ذرت در کنار نان، برنج و سیب زمینی یکی از خانواده نان و غلات و منابع کربوهیدرات محسوب می شود. این ماده سرشار از ویتامین های خانواده B است.

وی با بیان اینکه از لحاظ انرژی؛ ۳۰ گرم نان، پنج قاشق برنج، حداکثر شش قاشق ماکارونی و نصف لیوان ذرت پخته تقریبا معادل یکدیگر هستند، ادامه داد: اگر فردی تمایل به مصرف ذرت یا بلال دارد، باید از سهم نان و غلات مصرفی در وعده‌های روزانه خود، کم کند؛ بعنوان مثال باید به جای پنج قاشق برنج، یک لیوان ذرت مکزیکی خورده شود.

این متخصص تغذیه درباره ذرت‌های کباب شده یا همان بلال اظهار داشت: هر آن چیزی که روی آتش تهیه و بسوزد، به دلیل کربن ایجاد شده در قسمت های سوخته، میزان ابتلا به سرطان افزایش پیدا می کند. خوردن دانه های سوخته بلال (که معمولا هم تعدادشان ر بلال‌ها کم نیست) باعث ورود کربن به بدن و در نهایت با مصرف زیاد آن، فرد را مستعد ابتلا به سرطان‌های کبد و معده می کند.

وی عنوان کرد: بنابراین مصرف بلال به صورت آب پز یا بخار پز شده، به مراتب بهتر از شکل کبابی آن است، چرا که همچنین باعث می شود دیگر از یک منبع اضافی نمک هم استفاده نشود (با توجه به خواباندن بلال بعد از کبابی شدن روی آتش).

فرحبخش با اشاره به اینکه همچنین شکل کبابی ذرت به دلیل خواباندن آن در آب نمک توصیه نمی شود، یادآور شد: ایرانیان نمک خور هستند ومصرف سرانه ایرانیان بیش از دوبرابر مصرف توصیه ای سازمان بهداشت جهانی است، توصیه می کنیم در آب نمک خوابانده نشود تا دیگر از یک منبع اضافی نمک استفاده نشود .

گفتنی است؛ اضافه کردن کره، نمک و برخی افزودنی‌های دیگر سبب افزایش کالری ذرت مکزیکی می‌شود. این ترکیب غذایی بسیار پرکالری، چرب، شور و تند بوده و مصرف آن برای بیماران قلبی ـ عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضر و خطرناک است. البته اگر این غذا با کمترین میزان نمک تهیه و به جای کره و روغن جامد درصد اندکی به آن روغن مایع اضافه شود می‌تواند یکی از تنقلات خوب به حساب آید.

انتهای پیام/