طنین رنگ و نغمه در موزه دیدی؛ نمایش آثار فریدالله ادیب‌آیین از مجموعه محمدرضا بحرانی

دو اثر شاخص از هنرمند برجسته افغانستان، فریدالله ادیب‌آیین، با عنوان‌های نقاشی «سرخ عنابی» و نقاشی «راگامالا» در موزه بین‌المللی دیدی به نمایش درآمده است.

به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم،حسین کبابی: این آثار از مجموعه خصوصی محمدرضا بحرانی هستند و اکنون به عنوان بخشی از نمایشگاه ویژه‌ی هنر معاصر منطقه‌ای در معرض دید علاقه‌مندان قرار دارند.

ادیب‌آیین، که به عنوان یکی از چهره‌های پیشرو در تلفیق موسیقی و نقاشی شناخته می‌شود، در این آثار کوشیده است مرز میان صدا و تصویر را از میان بردارد. او با ترکیب رنگ، حرکت و ریتم، جهانی می‌آفریند که در آن موسیقی دیده می‌شود و رنگ شنیده. نقاشی «سرخ عنابی»؛ در جستجوی شور درونی نقاشی «سرخ عنابی» تجسمی از گرمای حیات، احساسات پنهان و ضرباهنگ درونی انسان است.

رنگ عنابی در این اثر، همچون شعله‌ای آرام و پیوسته، جوشش درون را بازتاب می‌دهد. حرکت‌های پرانرژی قلم و لایه‌گذاری‌های پرعمق رنگ، تماشاگر را به سفری میان هیجان و تأمل می‌برند؛ سفری که در آن سکوت و صدا در هم تنیده‌اند.

نقاشی «راگامالا»؛ گفت‌وگوی موسیقی و رنگ نقاشی «راگامالا» از مجموعه‌ی راگ‌های هندی الهام گرفته و بازتابی از تلاش ادیب‌آیین برای ترجمه‌ی نغمه به تصویر است. در این تابلو، رنگ‌ها همانند نت‌های زنده در بوم جاری‌اند و هر بخش از اثر، پژواکی از ریتم و زمان است.

بیننده در برابر این اثر، احساس می‌کند که نقاشی می‌نوازد — و موسیقی از دل رنگ‌ها به گوش می‌رسد. نمایش این آثار در موزه بین‌المللی دیدی، گامی مهم در معرفی هنر معناگرا و چندوجهی افغانستان است. آثار به امانت سپرده‌شده از سوی محمدرضا بحرانی، جلوه‌ای از نقش مؤثر مجموعه‌داران در حفظ و ترویج فرهنگ هنری منطقه را به نمایش می‌گذارند.

به باور منتقدان، این نمایشگاه نمونه‌ای است از پیوستگی شرق و غرب در زبان جهانی هنر؛ جایی که رنگ، نغمه و اندیشه، در یک هماهنگی عمیق به هم می‌رسند.