کارت اتوبوس به حدنیاز خریداری شده است مردم به شایعات توجه نکنند

معاون شهردار قم گفت: هزینه تمام‌شده حمل مسافر در قم ۱۶۳۰ تومان بوده که ازاین‌بین دولت سهم یک‌سومی خود را در چند سال گذشته پرداخت نمی‌کند. به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم، عباس ذاکریان در جلسه رسمی و علنی شورای شهر که در ساختمان شهید باکری برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس آیتم‌های هزینه نگهداری، […]

معاون شهردار قم گفت: هزینه تمام‌شده حمل مسافر در قم ۱۶۳۰ تومان بوده که ازاین‌بین دولت سهم یک‌سومی خود را در چند سال گذشته پرداخت نمی‌کند.

به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم، عباس ذاکریان در جلسه رسمی و علنی شورای شهر که در ساختمان شهید باکری برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس آیتم‌های هزینه نگهداری، بیمه و سرویس و تورم سالانه نرخ‌گذاری قیمت ناوگان حمل‌ونقل عمومی هرسال با افزایش نسبی همراه می‌شود.

وی با اشاره به هزینه نگهداری ناوگان حمل‌ونقل عمومی قم افزود: ۹۶۰ تومان هزینه سرویس و نگهداری اتوبوس‌های درون‌شهری به ازای هر شهروند است، قیمت تمام‌شده حمل مسافر  بدون در نظر گرفتن هزینه سوخت، ۱۶۳۰ تومان می‌شود.

معاون حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری قم تأکید کرد: ۵۲۰ تومان نرخ هزینه کارتی و ۸۵۰ تومان نیز نرخ کرایه نقدی اتوبوس‌رانی در سال جاری است که فاصله آن باقیمت تمام حمل مسافر همچنان زیاده بوده و شهرداری باید یارانه‌ای در قبال آن پرداخت کند.

ذاکریان با تأکید بر فرسودگی بخشی از ناوگان حمل‌ونقل عمومی قم خاطرنشان کرد: بخشی از اتوبوس‌های درون‌شهری قم در آستانه فرسودگی کامل دارد که نیاز ۵۰۰ میلیون تومانی برای اورهال شدن دارند.

وی تصریح کرد: بخشی از اتوبوس‌های درون‌شهری قم باقیمت ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان خریداری‌شده که بر مبنای هزینه هرکدام از آن‌ها قیمت تمام‌شده حمل مسافر نیز در شهر تفاوت می‌کند.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم ادامه داد: از هزینه تمام‌شده ۱۶۳۰ حمل مسافر در قم باید یک‌سوم را شهرداری، یک‌سوم را دولت و یک‌سوم را نیز شهروندان پرداخت کنند که دولت در سال‌های گذشته رقمی را برای این منظور به شهرداری‌ها پرداخت نکرده است.

ذاکریان با اشاره به تهیه کارت‌های اتوبوس شهروندی در سال ۹۸ عنوان کرد: در چند ماه گذشته به دلیل مشکلات زیرساختی مشکلاتی در امر صدور کارت اتوبوس در کل کشور وجود داشته که در روزهای گذشته به حد موردنیاز این قبیل کارت‌ها تهیه و خریداری‌شده است.

وی خاطرنشان کرد: تمام شرکت‌های نگهدارنده دستگاه‌های کارت‌خوان ظرف زمانی دوساعته موظف به تعمیر و یا تعویض دستگاه کارت‌خوان‌های خراب و معیوب هستند.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم گفت: در چند ماه گذشته قرارداد ۲۳ دستگاه اتوبوس باقیمت ۷۵۰ میلیون و ۱۰۴ اتوبوس باقیمت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان منعقدشده که بخشی از آن‌ها خریداری‌شده است.

وی با اشاره به واگذاری و خارج شدن ۲۳ دستگاه مینی‌بوس درون‌شهری قم از چرخه حمل مسافر گفت:  هزینه واگذاری این ۳۰ دستگاه مینی‌بوس در مجموع ۵۰۰ میلیون تومان بوده و می‌توان از محل هزینه آن‌ها در خرید اتوبوس‌های درون‌شهری استفاده کرد.