استقبال مدیران نهادهای فرهنگی ازبرگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی

مدیرکل کتابخانه های عمومی قم بیان کرد: مدیران نهادهای فرهنگی و مذهبی و بنیادهای علمی قم از مشارکت و همکاری در برگزاری هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی استقبال کردند. به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم,حجت الاسلام  جباری, مدیرکل کتابخانه های عمومی قم بیان کرد: ۲۳ باب کتابخانه نهادی و ۱۷ باب […]

مدیرکل کتابخانه های عمومی قم بیان کرد: مدیران نهادهای فرهنگی و مذهبی و بنیادهای علمی قم از مشارکت و همکاری در برگزاری هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی استقبال کردند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم,حجت الاسلام  جباری, مدیرکل کتابخانه های عمومی قم بیان کرد: ۲۳ باب کتابخانه نهادی و ۱۷ باب کتابخانه مشارکتی در مناطق مختلف استان و بخش ها و روستاهای تابعه در برگزاری هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی حضوری فعال داشتند.

جباری گفت: کتابداران به ویژه در حوزه کودک و نوجوان با اجرای ویژه برنامه های متنوع و شاد در قالب قصه گویی, شعرخوانی و اجرای نمایش; پویایی خاصی به مشارکت هر چه بیشتر کودکان و نوجوانان بخشیدند.

جباری بیان کرد: جشنواره رضوی به علت ویژگی های خاص و متمایزی که با دیگر جشنواره ها دارد نقش بسزایی در معرفی خدمات کتابخانه های عمومی و فعالیت ها و برنامه های کتابداران دارد و در این سه سال گذشته این موضوع کاملا مشهود بوده است.

وی این وجه تمایز را توجه به تمامی گروه های سنی عنوان کرد و افزود: این جشنواره به یک دورهمی صمیمی فرزندان در کانون گرم خانواده منجر شده و فارغ از فضای مجازی و بازی های … همه اعضا خانواده را مشتاق به امر مطالعه می کند و هر فردی می تواند درباره کتابها خوانده شده و مورد علاقه خود صحبت کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قم افزود: حضور مردم در این مسابقه ملی نشان از علاقه آنان به فرهنگ و مطالعه به ویژه الگو برداری از سیره اهل بیت علیهم السلام می باشد و این نکته درخور توجه منجر به ایجاد انگیزه و امید برای تلاش بیشتر مسئولان فرهنگی در گسترش کتابخوانی می شود.

وی از جمله بازخوردهای مثبت و تاثیرگذار این جشنواره را اشتیاق و پیگیری مسئولین و پیش دستی مردم در امانت بردن کتابهای معرفی جشنواره عنوان کرد و افزود: این موارد همگی نشان از موفقیت این جشنواره دارد چرا که تمایل مردم برای افزایش سطح آگاهی های دینی و مذهبی و عشق و ارادت به خاندان پیامبر علیهم السلام را در جشنواره رضوی می بینیم.

جباری در ادامه گفت: کتابداران علاوه بر خدمات کتابخانه های عمومی, اهداف و رسالت های دیگری را نیز دنبال می کنند که به عنوان نمونه می توان به حضور کتابداران در مدارس و مهدکودک ها و … با هدف ترویج فرهنگ مطالعه مفید اشاره کرد. وی افزود: در این جشنواره همکاران ما با وجود تعطیلی مدارس و مهدکودک ها و همچنین سفرهای تابستانه شهروندان, از سعی و تلاش مضاعف در برگزاری هر چه بهترجشنواره دریغ نکردند.

مدیر کل کتابخانه های عمومی سپس به استقبال روستائیان و مراکز بسیج در مناطق روستایی و کم برخوردار اشاره کرد و گفت: تمامی این تلاش ها با پیگیری و تبلیغ کتابداران و حمایت های اداره کل کتابخانه ها همراه بوده است. وی اظهار داشت: امسال ما شاهد مشارکت و اشتیاق بیشتر نهادهای علمی همچون بنیاد نخبگان و دانشگاه قم بودیم علاوه بر اینکه سامانه اطلاع رسانی جشنواره رضوی نیز در برخی سایت های ادارات مهم استان, همچون استانداری, بنیاد نخبگان, دانشگاه قم, اداره کل تعاون,کار و رفاه اجتماعی و…. قرار گرفت.

جباری افزود: اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم با رایزنی و جلسه با حرم مطهر کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه(س) و آستان مقدس حضرت امامزاده سیدعلی و نهاد اقامه نماز جمعه و همچنین مجموعه بزرگ ” دنیای کتاب” از ظرفیت های موجود در این اماکن مذهبی و فعال در برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی استفاده کرد که انصافا همکاری مطلوب و شایسته ای را در این زمینه با ما داشتند و جای تقدیر و تشکر دارد که اجر همگی این عزیزان با علی بن موسی الرضا(ع)باشد

مدیرکل کتابخانه های عمومی بیان کرد: برگزاری مسابقات و جشنواره هایی همچون جشنواره رضوی باعث رشد فکری_ اجتماعی و فرهنگی و مذهبی در جامعه می شود که به مرور زمان و به برکت ثامن الحجج نتایج آن را در سطح گسترده ای می بینیم. وی گفت: این جشنواره با انتخاب کتاب هایی مستند, خوشخوان برای تمامی گروه های سنی با هر سلیقه ای باعث توجه مخاطبین بیشتری به مسابقه رضوی شده است و از جمله می توان به کتاب “به سپیدی یک رویا” نوشته فاطمه سلیمانی اشاره کرد که در قالب رمانی زیبا و از زبان ندیمه حضرت روایت شده است این کتاب برای افرادیرکه علاقمند به رمان و موضوعات تاریخی و مذهبی می باشند بسیار مفید است. وی افزود: ۷عنوان کتاب برگزیده در این جشنواره از بهترین کتابهایی است که توسط کارشناسان و کتابشناسان خبره نهاد در این سه سال اخیر با دقت هر چه بیشتر انتخاب شده است و نقش بسزایی در ایجاد معرفت و شناخت بیشتر مردم از امام شده است.

جباری بیان کرد: نکته مورد نظر و تاکید همه جانبه ما پرهیز از هرگونه آمارسازی و نگاه کمی می باشد هر چند که آن کمیت نیز مهم است, اما اهم اهداف ما کتابخوانی مفید و پرهیز از هرگونه شعار و بزرگ نمایی است که استان قم به فضل الهی در این زمینه موفق بوده است. وی گفت: هدف این جشنواره نه اجبار و نه آمار سازی است بلکه تشویق و ترغیب مردم به مطالعه و آشنایی با سیره فردی و اجتماعی امام رضا ع و حضرت معصومه می باشد.

وی گفت: اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم این افتخار را دارد که ۳۵۳عنوان کتاب را به صورت رایگان در روستاهای پرجمعیت و محروم که علاقمند به کتاب و مشتاق مشارکت در این جشنواره ملی و مذهبی هستند; توزیع کند

مدیرکل کتابخانه های عمومی قم افزود: حقیقت جشنواره رضوی خدمت به جامعه اسلامی و زنده نگه داشتن یاد و نام عترت پیامبر است است و به همین علت است که میزان مشارکت را بالا برده است و استان قم نیز همچون سال گذشته در برگزاری این جشنواره موفق بوده است.

وی خاطر نشان کرد: در سال جاری برای شرکت نابینایان در هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی، در طول یک ماه و به صورت فشرده واحد تولید بریل اداره کل کتابخانه های قم با فعالیتهای شبانه روزی کتابداران روشندل منابع کتاب های جشنواره را به خط بریل تبدیل و به ۶۰ کتابخانه دارای بخش نابینایان در سراسر کشور ارسال کرد.

وی گفت: بخش آنلاین جشنواره نیز به علت استقبال مردم تا پایان روز جمعه ۱۹ مردادماه تمدید شده است و علاقه مندان برای شرکت در این جشنواره می توانند به سامانه اطلاع‌ رسانی razavi.iranpl.ir مراجعه کنند.

جباری در پایان از استانداری و مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل, بنیاد نخبگان, ستاد اقامه نماز جمعه, دانشگاه قم, صدا و سیمای مرکزقم, و اداره کل تعاونی, کار و رفاه و امور اجتماعی, آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه س و امامزاده سیدعلی, مجموعه بزرگ “دنیای کتاب” قمو همچنین سپاه پاسداران و بسیج و دیگر دستگاه ها که در انعکاس و اطلاع رسانی و تشویق مردم به شرکت در هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی اهتمام ویژه داشتند تشکر و قدردانی کرد.