مدیرکل کتابخانه های عمومی قم:از وقف کتاب استقبال می کنیم

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قم گفت: باتوجه به اینکه عرضه کتاب در کتابخانه های عمومی عام المنفعه است ووقف کتاب در آن میتواند منافع معنوی زیادی برای واقف آن ایجاد کند،از وقف کتاب استقبال می کنیم. به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم ، حجت الاسلام امیرعطاالله جباری ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران […]

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قم گفت: باتوجه به اینکه عرضه کتاب در کتابخانه های عمومی عام المنفعه است ووقف کتاب در آن میتواند منافع معنوی زیادی برای واقف آن ایجاد کند،از وقف کتاب استقبال می کنیم.

به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم ، حجت الاسلام امیرعطاالله جباری ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران که در سالن جلسات اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان برگزار شد، اظهار داشت: ۹۰ نفر در دو شیفت و ۱۲ ساعت در کتابخانه‌های عمومی استان مشغول فعالیت و خدمت رسانی هستند.

وی افزود: ۷۰۰ هزار نسخه کتاب در کتابخانه‌های عمومی استان وجود دارد که در اختیار مردم قرار می‌گیرد، سیستم خرید نهاد کتابخانه‌های عمومی استان متفاوت است و کتابخانه‌ها درجه بندی می‌شوند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم تصریح کرد: در کتابخانه‌های استان اهدای کتاب انجام می‌شود و ممکن است یک و یا دو جلد کتاب و بیش از ۲ هزار جلد کتاب اهدا شود که این اقدام در هفته کتاب و جشنواره رضوی و هفته دفاع مقدس توسط علاقه مندان به کتاب انجام شد.

جباری گفت: در مجموعه خدماتی کتابخانه‌های استان خدمتی به عنوان ایستگاه مطالعه داریم که در این قفسه‌ها کتاب‌های خاص و ویژه ای قرار می‌گیرد و مردم می‌توانند کتاب را مطالعه کرده و در قفسه قرار دهند.

وی ادامه داد: نابینایان و کم بینایان در زمینه منابع و کتاب با محدودیت زیادی روبرو هستند و همواره خلاء قابل توجهی برای این عزیزان در زمینه کتاب وجود دارد، کتابخانه آیت الله خامنه ای اقدام به تولید کتاب برای روشندلان کرد و از سال ۹۴ اقدام به تولید کتاب برای نابینایان کرد و حدود ۳ سال است که تولید کتاب بریل را به صورت انبوه انجام می‌دهد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم تصریح کرد: درمدت ۳ سال ۲۰۰ عنوان کتاب و ۱۴ هزار جلد برای نابینایان و کم بینایان تولید شده است و به ۶۰ مرکز کتابخانه سراسر کشور ارسال کردیم که در ده مرحله ارسال انجام شده است و در هفته کتاب از ۹ عنوان کتاب بریل رونمایی می‌شود.

جباری خاطرنشان کرد: تلاش می‌شود که ابتدا مردم را کتاب خوان کنیم، موضوعی که در فضای مجازی اتفاق افتاده است معرفی کتاب است و در این زمینه از ظرفیت‌های صداو سیما و برنامه‌های رادیو و تلویزیون استفاده می‌کنیم و کتابخانه‌های بزرگ و فعال استان صفحه اینستگرام و تلگرام دارند.

وی بیان کرد: در زمینه تعداد کتابخانه‌های عمومی استان قم محدودیت داریم و با سرانه فاصله داریم، کتابخانه باید به گونه ای باشد که در دسترس همگان باشد و خانواده‌ها به همراه فرزندان از آن بهره مند شوند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم ادامه داد: ساخت کتابخانه اقدام زمان بری است و چندین سال زمان می‌برد اما باید در کنار آن راهکارهای زودبازده انجام شود، در پردیسان کتابخانه عمومی وجود دارد اما نسخ کتابی که وجود دارد مخصوص حوزه علمیه و کتاب‌های علمی است، اگر زمین مناسبی در اختیار مجموعه قرار بگیرد در جوادالائمه نیروگاه اقدام به تأسیس کتابخانه می‌کنیم و نیازسنجی نسبت به احداث کتابخانه در مناطق محروم استان انجام شده است.

جباری با بیان اینکه شرایط  برای عضویت در کتابخانه‌های عمومی تسهیل شده است، افزود: چندین سال است که حق عضویت در کتابخانه آیت الله خامنه ای ثابت است و اقدام به افزایش هزینه نکردیم.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای ترویج فرهنگ کتابخوانی بیان کرد: برنامه‌های گسترده ای شامل قصه گویی و نقاشی برای کودکان برگزار می‌شود و دانش آموزان در مدارس اقدام به معرفی کتاب می‌کنند، برای بزرگان آموزش‌های روانشناسی و خانواده و تفکر خلاق برگزار می‌شود.

وی گفت: باتوجه به اینکه عرضه کتاب در کتابخانه های عمومی عام المنفعه است ووقف کتاب در آن میتواند منافع معنوی زیادی برای واقف آن ایجاد کند،از وقف کتاب استقبال می کنیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم با اشاره به برگزاری همایش گرامیداشت مقام کتابداران و تجلیل از خادمان عرصه کتابخوانی استان گفت: این همایش فردا ساعت ۱۰ صبح در تالار غدیر اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان واقع در خیابان ساحلی با حضور مقامات ارشد کشوری و استانی برگزار می‌شود و همچنین در این همایش از ۹ عنوان کتاب بریل رونمایی می‌شود.