رونمایی ازسامانه علمی، پژوهشی و تحقیقاتی کتابخانه همراه نور در قم

رونمایی ازسامانه علمی، پژوهشی و تحقیقاتی کتابخانه همراه نور با حضور معاون بازرگانی مرکز تحقیقات کامپیوتری نور و اصحاب رسانه  در قم انجام شد. به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم ،حجت الاسلام  محمدباقر خوانساری صبح  امروز در درگفتگو باخبرنگاران درسالن همایش های این مرکز ، با اشاره به رونمایی سامانه علمی، پژوهشی و تحقیقاتی کتابخانه همراه […]

رونمایی ازسامانه علمی، پژوهشی و تحقیقاتی کتابخانه همراه نور با حضور معاون بازرگانی مرکز تحقیقات کامپیوتری نور و اصحاب رسانه  در قم انجام شد.

به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم ،حجت الاسلام  محمدباقر خوانساری صبح  امروز در درگفتگو باخبرنگاران درسالن همایش های این مرکز ، با اشاره به رونمایی سامانه علمی، پژوهشی و تحقیقاتی کتابخانه همراه نور اظهار داشت : این کتابخانه به صورت دیجیتال و انلاین است که می تواند حجم عظیمی از کتب به زبان های فارسی، عربی و سایر زبان ها را بر بستر موبایل و وب کامپیوتر ارائه می نماید.

معاون بازرگانی و خدمات فرهنگی مرکز نور افزود: این کتابخانه همراه، با هدف آسان‌سازی جستجو و پژوهش و مطالعه و دسترسی به کتاب در هر نقطه و هر زمان تولید شده است.

وی با اشاره به  فعالیت های مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور خاطر نشان کرد: این مجموعه با عنایت رهبر انقلاب اسلامی و زیر نظر دفتر مقام معظم رهبری در سال ۱۳۶۸ تأسیس شده است.

حجت الاسلام  خوانساری بیان کرد: نخستین گام مرکز، با کامپیوتری کردن منابع اسلامی آغاز شد تا پژوهشگران دسترسی آسانی به این منابع داشته باشند در قدم نخست نیز کتاب قرآن کریم و بحارالانوار و منابع حدیثی را به نرم افزار تبدیل کردیم.

وی عنوان کرد: نخستین اثر، نرم افزار قرآن کریم بود که بر روی دیسکت طراحی شد پس از آن که ویندوز آمد کار ما گسترش یافت و نسل دوم نیز بر روی سی کار شد سپس با ورود به دنیای وب اولین مجموعه ای بودیم که سایت اینترنتی راه اندازی کردیم.

معاون بازرگانی و خدمات فرهنگی مرکز نور ادامه داد: ۲۵ سایت اینترنتی امروز در مرکز فعال است که شامل منابع قرآنی و حدیثی و روایی و موضوعات مختلف علوم اسلامی و انسانی و کتاب خانه ای و دانشنامه ای می شود.

وی گفت: از حدود ۷ سال قبل که بحث موبایل جدی شد تولید نرم افزار در قالب موبایل نیز آغاز گردید و روی اندروید عرضه کرده ایم در این راستا تاکنون ۱ میلیون مقاله و ۱۲۵۰ عنوان نشریه را عرضه نموده ایم.

حجت الاسلام  خوانساری اظهار داشت: بیش از ۴۰ هزار کتاب تایپ و تصحیح و فرآوری کرده و در قالب نرم افزار در آورده ایم.

معاون بازرگانی و خدمات فرهنگی مرکز نور عنوان کرد: امروز بیستمین هزار جلد کتاب در سامانه بارگذاری شده است، بر آنیم منابع را به ۴۰ هزار کتاب برسیم.

وی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات اسلامی پژوهش محور است بر این اساس این نرم افزار را با جستجوی قدرتمند و سنگین طراحی کرده ایم تا منابع دست اول علوم دینی را برای پژوهشگران فراهم سازیم.

حجت الاسلام  خوانساری  در ادامه تصریح کرد: در نشر منابع تاکید زیادی بر مالکیت معنوی داریم و بر این اساس۲۸۰۰ مجوز مکتوب دریافت کرده ایم.

وی یادآور شد: در مرکز تحقیقات تلاش شده است قالب دیتاها دینی و اسلامی باشد ما پشتوانه ی ۲۸ سال تلاش علمی در تولید نرم افزار داریم و مهم ترین منابع کتب اسلامی شامل موضوعات قرآن و حدیث و تاریخ و فقه و اصول و فلسفه را ارائه می نمائیم.

وی توضیح داد:اشاعه فرهنگ غنی اسلام، تسهیل دستیابی به منابع و متون اصیل دینی و نیز سرعت بخشیدن به امر کاوش و پژوهش در حوزه علوم اسلامی با بهره گیری از فناوری اطلاعات و به کارگیری امکانات رایانه ای از اهداف مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی می باشد و ما امیدواریم با ابتکارات و نوآوری ها خدمات ارزنده ای به پژوهشگران ارائه نمایئم.

در ادامه این نشست محمدمصطفی حسینی مدیر اجرایی سامانه کتابخانه همراه نور نیز در خصوص این سامانه گفت: مطالعه آسان، منابع بدون محدودیت مکانی و زمانی و ارائه ارزان گنجینه ای از کتب مورد نیاز کاربران و سهولت دسترسی انبوهی از آثار و جستجوی تخصصی و تامین ابزارهای پژوهشی از جمله ویژگی های همراه نور است.

وی اظهار داشت: مهم ترین راهبرد کتابخانه ای همراه نور تاکید بر رعایت حقوق مالکیت معنوی و تلاش در جهت پوشش نیازهای مذهبی و علوم انسانی و اسلامی و حمایت از نشر کتاب و کمک به کتاب خوانی و ترویج فرهنگ کتابخانه های دیجیتالی می باشد.

حسینی بیان کرد: از جمله بسترهای ارائه همراه نور شامل اپلیکیشن همراه اندرویدی مناسب برای مطالعه و نرم افزارهای ویندوزی ویژه تحقیق و پژوهش و پایگاه همراه نور به عنوان پشتیبان و همگام کننده سایر نسخه ها و اپلیکیشن همراه می باشد.