دختران و پسران مجرد مهارت همسرداری بیاموزند

مدیر عامل موسسه صراط مبین با اشاره به آمار بالای طلاق در کشور گفت: دلایل مختلفی در خصوص مسئله طلاق شناسایی شده است که برای کاهش طلاق در کشور بهتر آن است که آگاهی دختران و پسران با کسب مهارت های همسرداری افزایش یابد. به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم ، محمدتقی دشتی صبح امروز […]

مدیر عامل موسسه صراط مبین با اشاره به آمار بالای طلاق در کشور گفت: دلایل مختلفی در خصوص مسئله طلاق شناسایی شده است که برای کاهش طلاق در کشور بهتر آن است که آگاهی دختران و پسران با کسب مهارت های همسرداری افزایش یابد.

به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم ، محمدتقی دشتی صبح امروز در مراسم رونمایی از دو کتاب در حوزه آسیب های اجتماعی و حوزه روحانیت و در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه کشور دچار بحران بلوغ شده است، گفت: اگر این بحران به خوبی مدیریت شود یک جهش تمدنی را خواهیم داشت و رشد خوبی را در پی دارد.

وی ادامه داد: اما اگر نتوان به درستی این بحران را مدیریت کرد باید منتظر پرخاشگری ها، انزوا و افسردگی در جامعه بود بنابراین همه نخبگان، مصلحان، موسسات و … باید به سیستم اداری، سیاسی و مذهبی کمک کنند تا این رشد مطلوب اتفاق بیافتد.

مدیر عامل موسسه صراط مبین گفت: این موسسه برای خود رسالت کمک به نظام و جامعه را برای حل مسئله دینی فرهنگی قائل است و در این راستا به دنبال پژوهش های کاربردی و عملی در جامعه هستیم.

آقای دشتی افزود: یکی از وظایف خود را پر کردن خلا بین پژوهش و اجرا تعریف کرده ایم و نهاد پژوهش، علم، و فهم را به نهاد اجرا متصل می کنیم.

وی با اشاره به آثار متعدد این موسسه در طی سال های فعالیت خود، به سراغ کتاب بررسی وضعیت طلاق در کشور رفت و گفت: در میان نظام های اجتماعی موجود، خانواده، ابتدایی ترین و بنیادی‌ترین و تنها نظام اجتماعی است که همه اجتماعات بشری آن را پذیرفته است و لازمه هر نظام متمدن است.

مدیر عامل موسسه صراط مبین بیان کرد: اگر خانواده با این مشخصات تضعیف شود بسیاری از اهداف نظام از بین می رود و این یکی از همان اهدافیست که دشمن در پی دستیابی به آن است.

به گفته آقای دشتی آمارها نشان می دهد از هر ۳ یا ۴ ازدواج در مناطق مختلف کشور یکی به طلاق منجر می شود، هرچند آمار کشور ما به نسبت جهان وخیم نیست اما برای جامعه اسلامی که خانواده برای آن امری مقدس است آمار خوبی نیست.

وی گفت: در سال ۸۳ در استان قم به ازای هر ۱۰۰ ازدواج، ۱۳ مورد به طلاق منجر شده است، که این رقم در سال ۹۶ به ۳۵ مورد طلاق افزایش یافته که نرم کشوری ۲۸ است و این نشان می دهد که رتبه قم خوب نیست.

مدیر عامل موسسه صراط مبین در کتاب بررسی وضعیت طلاق در کشور با تاکید بر استان قم، پژوهش های کمی و کیفی بسیاری در این کتاب استخراج و طبقه بندی شده است.

آقای دشتی با اشاره به اینکه در مسئله طلاق پرخاشگری زن و مرد، دخالت اقوام و خانواده ها، و مواردی این چنین روبنای مشکلات زوجین است و در لایه های زیرین باید نادانی، ناآگاهی، عدم مهارت، ناتوانی، نافرمانی از قوانین و مقررات و اخلاق مورد بررسی قرار گیرد.

وی لایه نهادهای اجتماعی (به عنوان نهاد متولی امر ازدواج)، و سپس لایه گفتمان (تغییر بنیادین ارزش‌های جامعه) را از عوامل اساسی طلاق برشمرد و گفت: همه این مشکلات در کتاب به صورت مبسوط بحث و بررسی شده است.

مدیر عامل موسسه صراط مبین گفت: برای کاهش طلاق و مشکلات پس از ازدواج، باید به چند سال قبل از ازدواج توجه کرد و آگاهی دختران و پسران را نسبت به این امر افزایش داد، همچنین ۵ سال نخست ازدواج بسیار با اهمیت است و بیشتر طلاق ها در همین مدت صورت می گیردف به همین دلیل مراقبت‌های ویژه‌ای در این دوران لازم است.

کتاب بررسی وضعیت طلاق در کشور رونمایی شد

کتاب بررسی وضعیت طلاق در کشور با تأکید بر استان قم از محصولات مؤسسه صراط مبین، صبح امروز رونمایی شد.

مفهوم طلاق، تحلیل مسئله طلاق در پژوهش‌های کمی، وضعیت طلاق در آینه پژوهش‌های کیفی و راهبردپردازی، ۴ فصل این این کتاب هستند که با تحلیل وضع موجود و استفاده از راهکارهای پژوهشی و نخبگانی، راهکارهای مهار طلاق در کشور را با تأکید بر استان قم ارائه می‌کند.

این محصول جدیدِ مؤسسه فرهنگی مطالعاتی صراط مبین به قلم دکتر سید مرتضی میرتبار، دکتر علی‌اکبر عبدالاحدی مقدم، دکتر یاور عیوضی در ۲۶۴ صفحه در انتشارات مکث اندیشه به چاپ رسیده است.

در بخش راهبردهای این کتاب تبیین جریان طلاق در ایران، پیامدهای آن، شاخص‌های مهم تحکیم خانواده و نکات حائز اهمیت در مسئله طلاق بحث و سپس راهبردهای کوتاه‌مدت و بلندمدت آن بیان شده است.

این کتاب را می‌توان از بخش فروشگاه سایت مؤسسه صراط مبین به نشانی www.smhi.ir

کتاب تعامل حوزه و نظام رونمایی شد

کتاب تعامل حوزه و نظام از محصولات مؤسسه فرهنگی مطالعاتی صراط مبین صبح امروز در آئینی رونمایی شد.

این کتاب به قلم وحید نجفی و اسماعیل چراغی کوتیانی در ۳۶۶ صفحه رابطه حوزه و روحانیت با نظام جمهوری اسلامی ایران را تحلیل می‌کند. حجت‌الاسلام دکتر چراغی کوتیانی در مراسم رونمایی آن، با اشاره به اینکه رسیدن به راهکارهای عملیِ تعامل هرچه بیشتر حوزه و نظام هدف پژوهش در کتاب بوده است، گفت: «کتاب تعامل حوزه و نظام به دنبال نظام فکری صحیحی از تعاملات و آسیب‌ها است و برای رسیدن به این هدف، از پژوهش‌های صورت‌گرفته و نشست‌های بارش فکری کارشناسان و نخبگان بحث، استفاده کرده است.» پژوهشگر مؤسسه صراط مبین، رفع ابهامات موجود در حوزه روحانیت و نظام را یکی دیگر از اهداف این کتاب خواند و افزود: «حداقل با ۱۵ استاد برجسته برای ابهامات موجود مصاحبه شده و سپس فراتحلیل صورت گرفته است که البته این کتاب گام نخست و مقدماتی برای کارهای بیشتر درباره تعاملات حوزه و نظام است.

این کتاب را می‌توان از بخش فروشگاه سایت مؤسسه صراط مبین به نشانی www.smhi.ir