با حضور باشکوه در راهپیمایی روز قدس، از آرمان فلسطین حمایت کنیم

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه دستان ما پر از میراث کلامی و رفتاری امام علی (ع) در زمینه عدالت است، گفت: با توجه به اینکه عدالت اساسی ترین، فوری ترین و زیرساختی ترین نیاز بشریت است، حوزه و دانشگاه ها باید به صورت ویژه، متکفل یک تحلیل جامع الاطراف نسبت به عدالت […]

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه دستان ما پر از میراث کلامی و رفتاری امام علی (ع) در زمینه عدالت است، گفت: با توجه به اینکه عدالت اساسی ترین، فوری ترین و زیرساختی ترین نیاز بشریت است، حوزه و دانشگاه ها باید به صورت ویژه، متکفل یک تحلیل جامع الاطراف نسبت به عدالت علوی با ابعاد و زوایای آن باشند.
به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم ،آیت الله مبلغی به مناسب شهادت حضرت علی (ع) و شبهای قدر در سخنانی خاطرنشان کرد: با وجود این تراث عظیم در اختیار، عملیلات تجمیع، تحلیل و تطبیق این دیدگاه ها و تبدیل آنها به نظریه هایی در باب عدالت، انجام نمی گیرد.
وی ادامه داد: امام علی (ع) به دلیل حکومت داری و فضایی که در آن قرار داشتند، نسبت به امامان دیگر، بیشترین سخن را در باب عدالت بیان کرده و توانستند، ادبیات و مفاهیم زیادی با ابعاد و زوایای متعددی را پیرامون عدل ارائه کنند و امروز این میراث بزرگ در اختیار ما قرار دارد.
آیت الله مبلغی خاطرنشان کرد:
وی ادامه داد: اگر بتوانیم تراث کلامی امام را همراه با تراث رفتاری آن حضرت در یک مسیر جدی مطالعه دقیق قرار دهیم این دو با پشتیبانی و کمک هم می توانند ما را به یک حقایق، ادبیات، اندیشه ها و نظریه های بزرگی در باب عدالت رهنمون کنند ولی در این زمینه ما کم کاری داشتیم.
آیت الله مبلغی با بیان اینکه سخن از عدالت علوی به صورت عمومی با تحلیل و نظریه علمی در این زمینه متفاوت است، گفت: ما نیازمند دقت ها و نظریه های دقیقی در باب عدالت علوی هستم. وی گفت: با وجودی که ابراز تحلیل و دقت را در اختیار داریم ولی آنها را به کار در این زمینه نگرفتیم.
*گرایش عام و خاص به سمت عدالت

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: عدالت گم شده بشریت است و هر چه زمانه به جلوتر می رود مردم به صورت عام و نخبگان، شخصیت ها و مجامع علمی به صورت ویژه به سمت عدالت گرایش و توجه پیدا می کنند.
آیت الله مبلغی یادآورشد: امام علی (ع) در بین امامان بیشترین سخن را در باب عدالت ارائه است زیرا به دلیل داشتن حکومت و زیستن در فضای صدر اسلام توانستند ادبیات، مفاهیم، ابعاد و زوایای زیادی را پیرامون عدالت ارائه نمایند.

آیت الله مبلغی بیان داشت: عدل یک سیاست عام و اداره کننده عمومی است و چون در آن بیشترین فراخی و وسعت (فی العدل سعة) از نظر ماهیت، ظرفیت، قابلیت و کارکرد نهفته است، تعبیر امام علی علیه السلام این است که عدالت بهشت دولت هاست (جنة الدول).

* عدالت راهبردی
وی با اشاره به اینکه: وقتی راهبرد اتخاذ می شود مجموع رفتارها، ساختارها و امکانات چینش خاصی با محوریت آن راهبرد پیدا می کنند، گفت: از پاره‌ای از کلمات امام علی علیه السلام چنین استفاده می شود که باید محبوب ترین امور نزد ما اموری باشند که عدالت را به صورت عام تر و گسترده تری ایجاد می کنند و چنین نگاهی از حضرت با عدالت راهبردی سازگار است.
یعنی باید سیاست هایی اتخاذ شود که فرآورده ها، انعکاس ها، نتایج، بازتاب ها و اولویت دادن های ناشی از آن، معطوف به عدالت باشد، چون عدل پایه و اساس همه چیز است.
آیت الله مبلغی یادآورشد: امامان (ع) مریدان پاک می خواهند و باید این عزاداری و عرض ارادات ها به مثابه یک ظرفیت و زمینه برای وصل شدن به سیره الهی امام علی(ع) باشد.
*روز جهانی قدس

عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی قدس گفت: روز قدس، روز حمایت از مردم مظلوم فلسطین است و امروزه، کسی نیست که نداند مردم مظلوم فلسطین در خاورمیانه تحت ظلم تاریخی قرار گرفتند.
آیت الله مبلغی گفت: ما از خاستگاه اسلام باید با حضور خود در راهپیمایی روز جهانی قدس، از مردم مظلوم فلسطین حمایت کنیم