سرپرست سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری قم گفت: جشنواره ملی نمادهای شهری رضوی به شدت مورد توجه بنیاد بینالمللی امام رضاست به نوعی که بالاترین سطح جوایز جشنواره بینالمللی امام رضا مربوط به این جشنواره است.
به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم، سیدرسول موسوی نژادیان در نشست خبری دومین جشنواره ملی نمادهای شهری رضوی، با اشاره به برگزاری این جشنواره در قالب چهاردهمین جشنواره بینالمللی امام رضا، اظهار کرد: جشنواره بین المللی امام رضا(ع) بزرگترین جشنواره فرهنگی هنری کشور است که در حوزههای مختلف جشنوارهای رتبه نخست را دارد.
وی با تاکید بر اینکه جشنواره بینالمللی امام رضا قویترین ساختار جشنوارهای کشور را داراست، تصریح کرد: بیش از ۸۰ موضوع داخلی در این جشنواره گنجانده شده است.
سرپرست سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری قم با بیان اینکه شهرداری قم تنها مرکز شهری است که به عنوان متولی یکی از بخشهای جشنواره رضوی مشخص شده است، افزود: در دوره اول جشنواره ملی نمادهای شهری رضوی ۹۹ اثر داوری شد و آثاری که قابلیت تبدیل به ماکت داشتند مشخص شد که برای داوری آثار از مجربترین اساتید هنر در کشور استفاده شد.
وی با تاکید بر اینکه بالاترین سطح جوایز جشنواره امام رضا(ع) مربوط به جشنواره ملی نمادهای رضوی است، خاطرنشان کرد: جشنواره ملی نمادهای شهری رضوی از اهمیت بالایی برخوردار است.
موسوینژادیان با تاکید بر اینکه جشنواره ملی نمادهای شهری رضوی به شدت مورد توجه بنیاد بین المللی امام رضا(ع) است، تصریح کرد: خروجی جشنواره ملی نمادهای شهری رضوی قابل استفاده برای کل کشور است.
وی با اشاره به فراخوان جشنواره ملی نمادهای شهری رضوی در سه بخش قرآن و عترت، امام رضا(ع)، انقلاب اسلامی و فرهنگی ایثار و شهادت گفت: فرصت ثبتنام علاقمندان به حضور در جشنواره تا ۲۵ اردیبهشت بوده که علاقمندان میتوانند آثار خود را بدون ثبت نام هم ارسال کنند.
سرپرست سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری قم فرصت ارسال آثار جشنواره ملی نمادهای شهری رضوی را تا ۱۵ تیرماه عنوان کرد و افزود: علاقمندان میتوانند آثار خود را از طریق وبسایت شمس توس ویژه جشنواره رضوی و سایت شهرداری قم ارسال کنند.
وی گفت: نتایج اولیه جشنواره ۲۵ تیرماه اعلام شده و هنرمندان پس از اعلام نتایج فرصت دارند تا ۱۰ شهریور ماکت آثار را تهیه کرده و مجدداً برای برگزاری نمایشگاه آثار از عید قربان تا غدیر ارسال کنند.
موسوینژادیان همچنین از برگزاری اختتامیه جشنواره ملی نمادهای شهری رضوی در ۲۹ شهریور ماه خبر داد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد:دومین جشنواره ملی نمادهای شهری رضوی با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی، گسترش فعالیتهای فرهنگی هنری و مذهبی و مرتبط با سیره معصومین و گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار برتر فرهنگی در زمینه سیره، شخصیت و معارف امام رضا و حضرت فاطمه معصومه(س) و کمک به انتشار گستردهتر این آثار برگزار میشود.
محورهای این جشنواره شامل توجه به ترویج فرهنگ قرآن و عترت برگرفته از آیات، روایات و احادیث، توجه به زندگی پیامبران و اهل بیت به ویژه امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و حضرت احمد بن موسی(ع)، توجه به موضوع انقلاب اسلامی و فرهنگ ایثار و شهادت و نوآوری و خلاقیت در ایده پردازی و روشهای اجرایی و کاربرد مواد و مصالح جدید است.
مهلت ارسال آثار طراحی شده به این جشنواره تا ۱۵ تیرماه است و هنرمندانی که آثارشان در مرحله نخست پذیرفته میشود فرصت دارند تا ۱۰ شهریورماه ماکت آثار خود را به دبیرخانه جشنواره تحویل دهند.
جوایز این جشنواره شامل ۸۰ میلیون ریال برای نفر اول، ۶۰ میلیون ریال نفر دوم، ۴۰ میلیون ریال نفر سوم، ۲۰ میلیون ریال نفر چهارم و ۱۰ میلیون ریال نفر پنجم به همراه دیپلم افتخار و تندیس جشنواره است.
در ادامه ،مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قم گفت: با استفاده از المانهای شهری میتوان مسائل پیچیده معنوی را در بین مردم ساده سازی کرد.
وحید وزیریراد با اشاره به برگزاری این جشنواره با همکاری شهرداری قم، اظهار کرد: سعی داریم از طریق ایجاد هویت جمعی با تعریف معرفت دینی و با استفاده از المانها، ارتقاء هوش معنوی را در استان داشته باشیم.
وی افزود: اگر با این المانها بتوانیم ارزش آفرینی ماندگار داشته باشیم در بحث ارتقاء باورهای دینی گامی رو به جلو برداشتهایم.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قم با بیان اینکه شهر قم افتخار تأثیر و تأثر از معنویت و آموزههای رضوی را دارد، گفت: نقطه اوج فعالیت در نمادسازی ایجاد فهم و احساس مشترک در مردم است تا هر زائری از هر جایی در دنیا این حس را در خود ایجاد کند.
وی با اشاره به برنامه کشورهای پیشرفته در زمینه ایجاد شهرنماد تصریح کرد: قم این امکان را دارد که با وجود بارگاه حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران و مکانهای مذهبی ارزشهای عمیقی را در جامعه ایجاد کرده و با استفاده از المانها ایجاد ظرفیتی ویژه را دنبال کند.
وزیریراد با تاکید بر ضرورت سادهسازی مسائل پیچیده معنوی در بین مردم، گفت: با استفاده از هنرمندان باید شیوه غالب رفتاری را برای تعریف معنویت در جامعه داشته باشیم.
وی با اشاره به جزئیات برگزاری جشنواره ملی نمادهای شهری رضوی و بخشهای این جشنواره تصریح کرد: امیدواریم این حرکت پلی برای زمینه سازی ظهور منجی عالم بشریت امام زمان(عج) باشد.
همچنین در این نشست خبری ،دبیر جشنواره ملی نمادهای شهری رضوی گفت: قم میتواند نقشی ویژه در راستای ارتقاء شاخصهای معنوی نمادسازی در کشور ایفا کند.
مرتضی گودرزی دیباج با اشاره به برگزاری نخستین دوره جشنواره در سال گذشته اظهار کرد: تا رسیدن به گویش و جریان در نمادهای شهری با نگاه به مباحث معنوی و معرفت رضوی فاصله نسبتاً معناداری داریم.
وی افزود: جریان نمادسازی در قالب آثار تجسمی و حجمی با مباحث معنوی و معرفتی هم فاصله زیادی دارد و میتوان یکی از دلایل آن را نوع نگاه در آموزههای شهرسازی دانست.
دبیر جشنواره ملی نمادهای شهری رضوی گفت: پس از سه دهه از انقلاب اسلامی امیدواریم با برگزاری این جشنواره بتوانیم گامی مؤثر در راستای ارتقاء شاخصهای معنوی نمادسازی در کشور برداریم و قم میتواند نقشی ویژه در این زمینه ایفا کند.
وی با تاکید بر اینکه معرفت افزایی باید از حوزه جشنوارهای به معابر عمومی شهری آورده شود، تصریح کرد: باید در قالبی فاخر و با نگاهی نو و خلاقانه الگوسازی شود و این آثار تبدیل به احجامی برای استقرار در فضاهای شهری شود تا ضمن زیباسازی شهر معنویت را نیز ارتقاء دهد.
گودرزی دیباج با بیان اینکه نگاه هنری و دینی در این جشنواره غالب است، افزود: سعی داریم به عنوان یک جریان الگو بتوانیم یک مکتب هنری شهری را در حوزه زیباسازی پایهگذاری کنیم.
وی تصریح کرد: امیدواریم با محوریت قم و بارگاه حضرت معصومه(س) بتوانیم گامی اساسی در ارتقاء شاخصهای هنر دینی و شاخصهای معنوی جامعه برداریم.
انتهای پیام
- ایمان قاسمی
- کد خبر 11
- اخبار استان قم
- 465 بازدید
- بدون نظر
پرینت